Duurzame inzetbaarheid

Bij de uitleg over de bedrijfsnaam ‘Ascensore’ wordt verder toegelicht welke gedachte daar achter zit: het Italiaans woord voor lift wat volgens de Nederlandse definitie “… een transportmiddel om goederen of personen naar verschillende niveaus te brengen. “ is.

Bij duurzame inzetbaarheid van medewerkers in uw organisatie is dat dé essentie. Als we mensen kunnen helpen om omhoog te komen en te groeien, door barrières weg te halen en te ondersteunen en faciliteren waar nodig dragen we bij aan de duurzame inzetbaarheid van mensen. Fricties en frustraties die groei belemmeren worden dan weggenomen en de maximale potentie wordt uit individuele mensen en teams gehaald.

Maar er ligt vandaag de dag ook steeds vaker een grote uitdaging om mensen in een organisatie te begeleiden als ze van een hogere verdieping naar een lagere verdieping willen, waar ze beter op hun gemak zijn of die beter past bij de fase in hun loopbaan of de ontwikkeling van de onderneming.

Fotocredit: Wikipedia

Fotocredit: Wikipedia

De beroemde Paternosterlift, zoals bijvoorbeeld in ‘De Handelskamer’ (ook wel bekend als Haka) in mijn thuisregio Rotterdam, visualiseert dit perfect. Een gesloten cirkel waarin verplaatsing naar een hogere verdieping of naar een lagere verdieping in dezelfde lift gebeurt. What goes up, must go down!

Vaak is er net even een helpende hand nodig om die juiste verdieping voor de volgende fase te vinden. Dat doe ik graag. Met vele jaren ervaring en met inzicht in moderne aanpakken om medewerkers en organisaties daarin te begeleiden als coach, door advisering of in de vorm van interim management.

Het gaat om de uitdaging om mensen in een organisatie te begeleiden naar het niveau waar ze maximaal op hun gemak zijn of die beter past bij de fase in hun loopbaan of de ontwikkeling van de onderneming.

De ondersteuning van medewerkers of organisaties is niet zweverig of soft, maar pragmatisch en resultaatgericht voor alle betrokkenen. Mijn omgeving noemt dat ook wel een “Rotterdamse aanpak“. Ik herken mezelf zeker in die kwalificatie. Met een achtergrond als ondernemer en adviseur, met gespecialiseerde expertise in het vakgebied van bedrijfsmatige verzekeringen, is “geen woorden maar daden” altijd een leidraad geweest zoals je in mijn uitgebreide profiel kunt lezen.

Die ervaring en expertise stel ik graag ten dienst van collega-ondernemers om hun organisaties duurzaam te maken en concurrerend en flexibel te laten zijn in de hedendaagse markt.

U kunt ons via dit formulier een eventuele vraag stellen